Zeilboot Timaria met roerprobleem

Zaterdag 8 oktober om 14.59 wordt de VBZR opgeroepen door de schipper van de zeilboot Timaria uit Nieuwpoort. De schipper met opvarenden vaart voor Zeebrugge en krijgt problemen met zijn roer. Onder deze omstandigheden mag de schipper niet de haven van Zeebrugge aanlopen. Om 15.11 uur zijn de redders al met de Sterken Dries ter plaatse en stapt onmiddellijk een redder aan boord. Het probleem van het roer blijkt zojuist opgelost, maar de oorzaak is niet bekend. De schipper mag alleen onder begeleiding van de VBZR de haven van Zeebrugge binnen. De redders blijven bij de zeilboot en korte tijd later kan de zeilboot veilig worden afgemeerd. De redders kunnen terug naar Blankenberge. Om 16.45 uur is het einde inzet. De oorzaak van de storing blijft voorlopig nog onbekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s