Hornblower verliest bijna schroefas

Donderdag 16 maart om 08.23 uur meldt de schipper van de visboot Hornblower dat de schroefas kennelijk is losgekomen en bijna uit de romp is geschoven. De schipper dobbert op een afstand van ongeveer 300 meter voor het staketsel. Het MRCC (kustwacht) activeert de zoemers van de redders. Om 08.35 uur vertrekt de Sterken Dries met bemanning. Ter plaatse gekomen springt snel een redder aan boord van de Hornblower en zet een klem op het laatste stukje van de schroefas dat nog net zichtbaar is om te voorkomen dat de as volledig uit de boot schiet. De boot wordt op sleep genomen naar de thuishaven Blankenberge waar de reparatie kan beginnen. Voor de redders is het einde actie en kunnen weer terug naar hun werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s