Nachtelijke inzet voor touw in schroef

De  klok van 12 uur in de nacht heeft net geslagen als op 2 april om 00.04 uur de zoemers van de redders van de VBZR worden geactiveerd. Het MRCC (Kustwacht) roept de redders op, want de visboot Braveheart uit Zeebrugge zit in de problemen voor de kust van Knokke. De visboot van 15 meter lang heeft een touw in de schroef en is op drift. Om 00.17 uur is de Sterken Dries met redders al op pad om de schipper met 4 opvarende vissers te helpen. Om 00.48 uur zijn ze ter plaatse. Gezien het rustige weer en kalme zee is het verantwoord om op zee een duiker van de VBZR onder het schip een onderzoek te laten instellen. De duiker slaagt erin het touw los te snijden. De Bravehaert kan om 01.10 uur weer op eigen kracht verder varen op zoek naar een mooi vis stekkie. De redders kunnen weer terug naar de haven van Blankenberge en naar bed. Einde actie om 01.37 uur.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s