Motorboot Ayubowan krijgt motorpech

Motorboot Ayubowan krijgt zaterdagmiddag om 12.20 uur problemen met de motor. De schipper is nog lang niet thuis, want hij vaart ter hoogte van Cadzand en de thuishaven is Nieuwpoort. De Rescue Lions van de reddingsdienst gaat ter plaatse om de schipper te helpen. Om 12.54 uur zijn ze ter plaatse. Als de redders van de VBZR aan de sleep zijn begonnen voegt ook de Zeemanshoop van de KNRM zich bij de Belgische redders. Ze zijn op weg naar de haven van Blankenberge alwaar ze jaarlijks tijdens de havendagen een collegiaal bezoek aan de VBZR brengen. De Zeemanshoop neemt de sleep over, want dat gaat wat sneller dan met de Rescue Lions. Bij de haveningang van Blankenberge neemt de Rescue Lions de sleep weer over en brengen de Ayubowan naar een ligplaats. Om 15.55 uur einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s