Zeilboot vast op zandplaat havengeul Blankenberge

Zondagmiddag om 13.12 uur meldt de schipper van een zeilboot uit Blankenberge dat hij vast zit op de zandplaat in de haveningang van Blankenberge. De reddingsdienst gaat er plaatse. Nadat ze een sleeptros hebben uitgebracht blijkt dat het niet te doen is om de boot los te trekken. De motoren van de reddingsboot worden maar met een derde deel belast maar het blijkt niet te lukken. Het is gelukkig een rustige zee en de redders besluiten in overleg met de eigenaar de boot te laten liggen en te wachten op hoogwater. Gelukkig is het een vlakke zee en is deze oplossing het meest veilig en het minst risicovol. Wel wordt het anker uit gebracht zodat de boot op zijn plaats blijft liggen. De Rescue Lions komt ter plaatse en waarschuwt naderende boten die de haven binnen willen varen dat het even niet mogelijk is. Sneller varende boten wordt gevraagd de snelheid te verminderen om golfslag te voorkomen. Om 16.22 uur wordt de boot van de zandplaat losgetrokken. Om 17.00 uur is het einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s