Duits zeiljacht strandt op zandbank havengeul

Maandagmorgen om 09.19 uur krijgen de redders van de VBZR melding dat een Duitse zeilboot met 2 opvarenden helemaal vast zit op de zandbank bij de ingang van de havengeul naar Blankenberge. Het schip, de Streuner, hangt behoorlijk schuin en wordt door de golven omhoog en dan weer omlaag gezet.

Om 09.36 zijn de redders met de Sterken Dries ter plaatse. Een van de redders springt overboord en loopt over de zandbank naar het Duitse stalen zeiljacht om een sleeptros aan de schipper over te dragen. Aan boord van de zeilboot is buiten de schipper nog één opvarende. In overleg met de schipper wordt de trekkracht van de motor van de reddingsboot langzaam opgevoerd en de redders slagen erin de boot van de zandbank te trekken. De Streuner kan even later aan de calamiteitensteiger van de reddingsdienst worden afgemeerd. De benarde positie waarin het schip lag zal door de opvarenden van het Duitse jacht niet snel worden vergeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s