Nederlands zeiljacht zit ook vast op zandbank

Dinsdag 4 juli meldt de schipper van een Nederlands zeiljacht dat hij bij het binnenvaren van de havengeul van Blankenberge vast zit op de zandbank. De redders zien als ze ter plaatse komen dat het schip door de golven telkens wordt opgetild en steeds dichter in de richting gaat van het staketsel. Snel de sleeptros vastgemaakt en in overleg met de schipper heel voorzichtig met gebruikmaking van de golven lukt het de redders de boot beetje bij beetje los te trekken van de bodem van de havengeul. Eenmaal in de haven gaat nog een duiker voor inspectie onder de boot kijken, maar er wordt geen schade geconstateerd. Einde actie en gelukkig is alles weer goed afgelopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s