Medische evacuatie bij hoge golfslag van zeilboot

Zaterdagmorgen vragen de bemanningsleden van een zeilboot die deelneemt aan een zeilwedstrijd om een van de opvarenden te evacueren. De vrouw is zwaar zeeziek geworden vermoedelijk van de hoge golven. Het MRCC waarschuwt gelijk de VBZR redders die kort na de melding om 08.11 uur al bij de reddingsboot klaar staan om te vertrekken. Uit voorzorg wordt nog een extra ambulancier aan boord genomen. Als die aan boord is vertrekken ze met de Sterken Dries. De zeilboot vaart ter hoogte van Scheur 8. Als ze ter plaatse zijn gaan onmiddellijk de ambulancier en een van de redders aan boord. De vrouw is aanspreekbaar maar het is absoluut wenselijk dat ze wordt geevacueerd. Het transport naar de haven van Blankenberge met de zieke vrouw verloopt verder voorspoedig. Bij de calamiteitensteiger van de VBZR wordt de vrouw van boord gehaald en naar de gereedstaande ambulance gebracht en vervoerd naar het ziekenhuis. Einde inzet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s