Duits zeilschip op weg naar Caribbean met motorpech

Om 01.50 uur roept de schipper van de Duitse zeilboot Maree om hulp van de VBZR. Het MRCC (Kustwacht) besluit de VBZR redders op te roepen. De schipper vaart nog wel onder zeil, maar wil de haven van Zeebrugge aanlopen. Zonder motor is dat te riskant. De schipper en één opvarende zijn op weg naar het Caribbean maar ‘strandden’ door motorpech voor de Belgische kust. De VBZR sleept de boot de haven van Zeebrugge in. Daar wordt de boot afgemeerd bij de RBSC. Om 03.45 zit ook deze interventie er voor de redders op. Nog net even tijd om terug in bed te kruipen voordat ze weer naar hun werk moeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s