Zeilboot met gebroken mast

Vrijdag 18 augustus om 12.13 uur krijgen de redders van de VBZR een spoed oproep voor de schipper van de Nederlandse zeilboot Ges. De schipper vaart noordelijk van Oostende en de mast is over boord gegaan. De windsterkte is 5 tot 6 Beaufort. Om 12.49 zijn de redders bij de boot en zien ze dat de mast dwars op het dek ligt. Enkele redders stappen over van de reddingsboot naar de zeilboot en halen eerst de rolfok binnen die nog in het water ligt. Niemand is gelukkig gewond. Vervolgens wordt de mast aan boord vast gemaakt op het dek van de boot. De sleep naar de haven van Blankenberge kan beginnen. Ongeveer 50 minuten later zijn ze in de haveningang van Blankenberge. Daar wordt de mast van het schip gehaald bij North Sea Boating. Hierna wordt de zeilboot afgemeerd aan de calamiteitensteiger van de VBZR. Einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s