Fokkeschoot in schroef tijdens zeilwedstrijd

Zondagmiddag om 12.10 uur roept het MRCC (Kustwacht) de VBZR reddingsdienst op voor de zeilboot Twilight omdat de schipper tijdens een zeilwedstrijd zijn fokkeschoot in de schroef heeft gekregen. Om 12.25 uur zijn de redders al ter plaatse als de boot vlak voor de kust van Blankenberge vaart. In overleg met de schipper wordt besloten tot in de haveningang door te zeilen en dan het schip op sleep te nemen. Om 12.45 uur ligt de zeilboot afgemeerd op zijn ligplaats bij de VNZ. Een duiker van de VBZR gaat hierna te water en verwijdert de schoot uit de schroef. Probleem opgelost. Einde actie om 13.30 uur. De schipper is lid van de VBZR.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s