Connemar met net aan de grond voor De Haan

Zaterdagmorgen om 08.35 uur vraagt de schipper van de visboot Connemar om assistentie van de VBZR. Het visnet zit zo’n 500 meter in zee voor De Haan vast aan de grond en is niet meer los te krijgen. De reddingsdienst gaat ter plaatse en een redder gaat aan boord. Er worden diverse pogingen ondernomen om het net los te krijgen maar dat wil niet lukken. In overleg met schipper van de Connemar besluiten ze het net te markeren met twee rode boeien. De positie wordt door de reddingsdienst doorgegeven aan het MRCC (Kustwacht). De schipper gaat zelf maatregelen nemen om de netten te verwijderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s