Nachtelijke vuurpijl zet hulpdiensten op scherp

Zaterdagavond om 21.59 uur melden twee schepen dat er voor Zeebrugge een vuurpijl op zee is gezien. Ook het MRCC (Kustwacht) bevestigt deze bevinding en slaat alarm en roep de reddingsdiensten op waaronder de VBZR, de Seaking en de SPN 09 van de politie om met een zoekactie te beginnen.  Zoekpatronen worden uitgezet en de diensten zoeken gezamenlijk het gebied af naar de mogelijke schipper in nood. Het schip Fortuna geeft aan dat vanaf hun boot een witte vuurpijl is afgestoken om vissersboten in hun omgeving op hun aanwezigheid te wijzen, maar er is zeker geen rode vuurpijl afgestoken. De hulpdiensten blijven zoeken maar tegen middernacht besluit het MRCC in overleg met de hulpdiensten de zoektocht te staken. Was de witte vuurpijl dan toch een rode??? Het schip Fortuna voer op dat moment wel op diezelfde hoogte. Het zal altijd een vraag blijven. Om 24.00 uur wordt de actie stopgezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s