Zeilboot strandt op zandbank havengeul

Maandagmiddag om 16.10 uur meldt de Kustwacht (MRCC) dat een zeilboot vast zit op de zandbank bij de haveningang van Blankenberge. De schipper komt uit Oostende en is kennelijk verrast door de ondiepe havengeul. De reddingsboot gaat ter plaatste. De vrije werkruimte voor de redders is eigenlijk wat te beperkt en de mannen vragen de baggerboot even wat ruimte te maken om het vlot trekken beter mogelijk te maken. Geen enkel probleem, de baggermensen kennen de VBZR redders door al die jaren samenwerking maar al te goed. Om 19.47 uur is de zeilboot uit Oostende vlot en wordt vervolgens afgemeerd aan de calamiteitensteiger van de VBZR. Even later is het einde actie voor de VBZR mannen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s