Tweemaster bonkend vast in havengeul

Vrijdagavond 3 november om 18.51 uur meldt de schipper van de tweemaster Chone dat hij vast zit bij de haveningang van Blankenberge. De schipper meldt dit bij het MRCC (Kustwacht) die op haar beurt onmiddellijk de redders van de VBZR inschakelt. Om 19.03 uur zijn  de redders al ter plaatse en blijkt de boot hevig te liggen bonken op de zandplaat telkens als een golf de haveningang inrolt. Door de kracht van de golven wordt de boot steeds dichter naar de betonpalen van het staketsel geduwd. Er gaat snel een redder aan boord en een sleeptros wordt uitgebracht. De redders zien kans de boot naar dieper water te slepen. Bij een inspectie aan boord worden geen mankementen waargenomen aan roer. Ook stroomt er gelukkig geen water in de boot. Onder begeleiding van de redders wordt de tweemaster met opvarenden veilig de haven van Blankenberge binnen gebracht. Om 20.00 ligt de boot afgemeerd en is het voor de redders einde van deze actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s