Zeilboot met motorpech voor Zeebrugge

De trotse nieuwe eigenaar van de 40 voet zeilboot laat vandaag, vrijdag 17 november, zijn zeilboot overvaren van Nederland naar Nieuwpoort, althans dat zijn de plannen. Als de opvarenden voor Zeebrugge zijn krijgen ze onverwacht motorpech. De twee opvarenden krijgen de motor niet meer aan de praat en er zit niets anders op om de hulp in te roepen van de VBZR. Om 16.29 uur gaan de zoemers van de redders af. De bemanning van de zeilboot hoeft niet lang te wachten, want even later zijn de redders bij boei S6 en S8. Als eerste gaat een redder aan  boord die vakkundig een sleepverbinding maakt. De zeilboot met de naam Forever wordt naar de haven van Blankenberge gesleept en daar afgemeerd. De oorzaak van de motorstoring is vermoedelijk algen in de brandstof. Om 18.05 uur is het voor de redders einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s