Vingertop kwijt tussen winch

De nieuwe eigenaar van visboot Saskia raakt op 16 februari de vingertop van een van zijn vingers kwijt als hij het nood gedwongen het anker van zijn zojuist aangekochte visboot moet uitbrengen. De oude en nieuwe eigenaar zijn met de boot onderweg van Nederland naar Belgie als ze ter hoogte van Heist motorproblemen krijgen. Vermoedelijk is er sprake van een motorstoring door vervuilde diesel. De oude eigenaar probeert het probleem nog op te lossen, maar dat mislukt. Ondertussen merken de twee opvarenden dat de boot door de stroming weer richting Nederland wordt gezet. Ze besluiten het anker uit te gooien en bij deze actie raakt de nieuwe eigenaar met een van zijn vingers tussen de winch en verliest het topje van zijn vinger. Onmiddellijk wordt hulp ingeroepen van de VBZR redders die met grote spoed ter plaatse gaan. Het slachtoffer wordt onmiddellijk aan boord gebracht en met grote snelheid naar de haven van Zeebrugge gevaren waar de man wordt overgedragen aan de wachtende ambulancebemanning. Hoe een en ander verder met het slachtoffer is afgelopen is niet bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s