Schipper krijgt giek tegen hoofd en raakt gewond

Zondagmiddag om 15.42 krijgen de redders van de VBZR van het MRCC (Kustwacht) een spoed oproep voor een medische evacuatie van de schipper van de zeilboot Zorba uit Blankenberge. De schipper heeft kennelijk een flinke hoofdwond opgelopen door een klapgijp en de 4 overige opvarenden vragen om hulp van de reddingsdienst. Positie van de zeilboot is Wenduinenbank.

Om 15.51 vertrekt de reddingsboot Sterken Dries uit de haven van Blankenberge. Slechts 8 minuten later zijn ze al ter plaatse en nemen ze het gewonde slachtoffer aan boord van de reddingsboot. Redders verlenen onmiddellijk eerste hulp aan de patient. Direct wordt koers gezet naar de haven van Blankenberge en vragen de redders voor een ambulance om de patient over te nemen in de haven van Blankenberge. Omdat aan boord van de zeilboot geen opvarenden zijn die het zeilschip kunnen varen en afmeren blijft een van de redders aan boord en gaan de andere redders terug, nadat ze het slachtoffer aan de ambulance hebben overgedragen, naar het schip. Twee redders nemen de zorg voor de zeilboot over en meren even later de Zorba veilig af in de haven van Blankenberge. Over de toestand van het slachtoffer dat naar het ziekenhuis in Brugge is gebracht is niets nader bekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s