Nachtelijke zoektocht naar ‘reddingsvlot’

Zaterdagmorgen om 05.20 uur meldt de kapitein van een groot schip bij het MRCC (Kustwacht) dat hij ter hoogte van boei S7/S8 vermoedelijk een reddingsboei of vlot heeft zien drijven. De Kustwacht roept de VBZR op om een onderzoek in te stellen op de opgegeven positie. Aanvankelijk wordt niets gevonden en de redders zetten een zogenaamde drifter uit om de stroomrichting en sterkte te bepalen. Even later geeft de Rescue helikopterbemanning aan een voorwerp ter hoogte van Oostende te hebben waargenomen. Als de redders op die positie ter plaatse komen blijkt het een reddingsboei met lamp te zijn. De boei wordt aan boord genomen en het vraagstuk is opgelost. Einde actie om 06.29 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s