Motorboot Lolita zinkt in oude haven Blankenberge

Woensdag 11 juli krijgen de redders van de VBZR om 13.50 uur een oproep. Motorboot Lolita is gezonken in de haven van Blankenberge aan de kant van de Paravan. Het gezonken schip zal met een hijskraan gelicht moeten worden en daar is o.a de hulp van de VBZR nodig. Ook Ship Support uit Nieuwpoort is bij de gehele operatie nauw betrokken.

De politie van Blankenberge zet ter hoogte van de hijswerkzaamheden het weggedeelte af waar de kraan moet komen staan. Als de kraan ter plaatse is gaat een duiker te water en brengt de hijsbanden van de kraan onder de motorboot aan. Om 16.00 uur is het schip boven water. De reddingsboot Rescue Lions ligt al klaar met de nodige pompen en het daarbij behorend materiaal. Om 16.30 uur drijft de boot weer en even later kan de motorboot versleept worden naar North Sea Boating waar de botenlift het schip uit het water kan halen. Daar zal worden onderzocht wat de oorzaak is dat de boot is gezonken. Is het een afsluiter of een nog ander onbekende oorzaak?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s