Zeilboot Zambezi met touw in de schroef

Zaterdagavond om 20.18 uur meldt de schipper van de zeilboot Zambezi dat hij kennelijk ergens tegenaan is gevaren. De schipper bevindt zich op 2 nm voor de aanloop naar Zeebrugge. De motor maakt een raar trillend geluid en hij vertrouwt het niet meer. De reddingsdienst gaat ter plaatse en nemen het schip op sleep. Tijdens de sleeptocht blijft een redder aan boord van de zeilboot met 2 opvarenden. De schipper en de redder merken dat de boot iets gaat trillen als er sneller wordt gevaren. De schipper van de reddingsboot neemt gas terug. Op verzoek van de schipper stelt een duiker van de reddingsdienst in de haven een onderzoek in. Er blijkt een fors touw in de schroef te zitten. Ook dit wordt voor de schipper opgelost. Hij vervolgt zijn reis diezelfde avond nog naar Nieuwpoort. Om 23.10 is alles weer geklaard en is het einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s