Mast zeilboot Eolus breekt voor Wenduine

Zondagmiddag om 14.49 uur krijgen de redders van de VBZR van de Kustwacht (MRCC) de oproep om naar Wenduine te varen. Op 500 meter voor de kust vaart de Eolus en daar is de mast van gebroken en ligt over boord. Om 15.06 uur zijn de redders bij de Eolus en zien dat de mast nog met de boot is verbonden via schoten en vallen. Aan boord van de zeilboot zijn 4 opvarenden. In overleg met de schipper neemt de reddingsboot 3 opvarenden aan boord en proberen vervolgens twee de redders de mast aan boord te krijgen van de zeilboot. Na diverse pogingen blijkt het niet te lukken en wordt besloten de mast met boeien te markeren op een vaste positie (N 51.17.746/O.003.02.950). De schipper van de Eolus vaart op eigen kracht terug naar de thuishaven Blankenberge. Twee redders blijven bij de schipper aan boord. Om 16.50 uur is het einde actie. Eigenaar kijkt hoe de berging van de mast verder moet gaan gebeuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s