Man over boord havendam Zeebrugge?

Dinsdagavond om 22.36 uur groot alarm voor vermoedelijk ‘man over boord’ bij de havendam Zeebrugge. De Kustwacht (MRCC) heeft een PIB baken waargenomen dat er op zou kunnen duiden dat er iemand over boord is gevallen. Het PIB signaal komt vanaf de Grote Bank voor Wenduine. Ook voor de reddingsdienst is het groot alarm. Binnen de korst mogelijke tijd worden twee reddingsboten bemand om naar de plek te gaan. Zeven minuten later vertrekt de eerste reddingsboot met 5 redders aan boord al. Zes minuten later gaat de 2e reddingsboot ter plaatse. De Grote Bank wordt uitgekamd. Ook de gehele havendam wordt nauwgezet onderzocht, maar er wordt niets gevonden. De heli uit Koksijde neemt aan de zoekactie deel en steunt de redders vanuit de lucht. Om 23.46 uur wordt in overleg met het MRCC (Kustwacht) besloten de zoekactie te staken. Vandaag bleek dat een aangespoeld reddingsvest kennelijk het alarm heeft doen afgaan. Eind goed al goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s