Mooi weer geen garantie voor probleemloos varen

Vanmorgen om 08.53 uur komt de eerste melding van de Kustwacht (MRCC) binnen van een visbootje met buitenboordmotor. De motor wil het niet meer doen en hoe kom je dan van Wenduine 2 mijl in zee weer thuis. Gelukkig is er dan nog een reddingsdienst die 24 uur per dag en zeven dagen per week voor mensen op zee klaar staat. De VBZR rukt onmiddellijk uit, want het maakt niet uit of je nu in een grote of kleine boot vaart. “Hulp verlenen aan hen die het behoeven is het motto.

Aanvankelijk is de positie niet duidelijk, maar de mobiele telefonie biedt uitkomst. De schipper kan zijn positie verduidelijken en al snel is de visboot gelokaliseerd. Een sleeplijn aan het sleepoog en terug naar de haven van Blankenberge. De twee opvarenden zijn blij dat ze zo kunnen worden geholpen. Om 09.35 uur is het einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s