Scute maakt water in haven Blankenberge

Woensdag 1 november om 11.47 uur krijgt de VBZR een oproep, want de Scute St. Pieter in de haven van Blankenberge ligt een halve meter te diep in het water. De vloerborden drijven rond in de boot en het water staat 40 cm onder de spanten. Het wordt dus snel pompen inzetten om nog dieper zinken te voorkomen. De twee elektrische pompen werken uit volle kracht, maar kunnen het binnen lopen van het water niet voldoende tegengaan. Om 12.30 uur wordt besloten een benzinepomp er extra bij te zetten met een zwaardere pompcapaciteit. Dat is ook hard nodig want mogelijke kieren in het hout die normaal boven de waterlijn liggen zouden het verder vollopen van de boot versnellen. Om 13.30 uur is alles weer redelijk normaal. De redders laten één dompelpomp achter om te blijven pompen, want de eigen bilgepomp van de boot blijkt het niet meer te doen. De redders spoelen met zoetwater de motor en de batterijen. Om 14.15 uur is het einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s