Het is de eerste van dit jaar, maar zeker niet de laatste

Zaterdagavond om 19.30 uur loopt de schipper van de zeilboot Josi aan de grond op een zandbank in de havengeul van Blankenberge. De schipper roept via het MRCC (Kustwacht) de hulp in van de VBZR. Als de redders korte tijd later ter plaatse komen zien ze dat de zeilboot op een afstand van ongeveer 50 meter binnen de koppen van de haveningang ligt en op een afstand van enkele meters van het staketsel. Onmiddellijk gaat een redder aan boord van de zeilboot en maakt de sleeptrosverbinding vast. Langzaam wordt de boot richting zee getrokken om los te komen. Ook de motor bleek er toen geen zin meer in te hebben. De redders brengen de Josi veilig naar zijn ligplaats. Om 20.35 uur is het einde actie. Weer een blije schipper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s