Stormvogel met lege accu

Vrijdag 18 januari 2019 om 15.10 uur meldt de schipper van de visboot Stormvogel, dat hij de motor van de boot niet meer aan de praat krijgt. Een lege accu is het probleem. De schipper ligt ongeveer 1 mijl voor de kust van Blankenberge. Via het MRCC (Kustwacht) komt de melding binnen bij de VBZR. De reddingsboot met bemanning rukt uit met aan boord een startaccu.

Als ze ter plaatse zijn gaat eerst een redder aan boord van de visboot, die de startaccu kan aanpakken en aansluiten. Even de startklemmen er op en de motor van de Stormvogel heeft er weer zin in. De schipper meldde ter loops nog even dat hij zijn lidmaatschap van de VBZR voor 2019 al had voldaan. De redders waren er blij mee net als de schipper, die hiermee gratis van de diensten van de VBZR gebruik kon maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s