VBZR helpt brandweer bij bluswerkzaamheden staketsel

Op 21 februari om 00.32 uur moeten de redders van de VBZR hun bed uit. De brandweer van Blankenberge is bezig een stuk van het staketsel dat brandt te blussen, maar ze kunnen vanaf het water er niet bij. Met de reddingsboot moet het wel lukken. De brand is vermoedelijk een gevolg van werkzaamheden overdag toen er aan het staketsel werd gewerkt.

Of het nu om reddingsacties gaat op zee of als de brandweer van Blankenbergen van de diensten van de VBZR gebruik kan maken? De mannen klaar om te helpen. Om 00.45 uur varen ze al uit met de reddingsboot en aan boord nemen ze de bluspomp mee. Het is maar een kort vaartochtje dus de bluspomp wordt direct in bedrijf gezet als ze er zijn om het moeilijk bereikbare deel te blussen. De communicatie met de brandweer via de portofoon wil niet lukken, omdat er op een andere frequentie wordt gewerkt. De brandweer mannen krijgen even een portofoon van de VBZR en dat is handig voor de onderlinge communicatie.  Om 1.32 uur is de brand geblust en kunnen de redders weer onder de ‘wol’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s