Voorjaarsstormen leggen zandbank voor haveningang Blankenberge

De harde wind/stormen van vorige week hebben een forse zandbank neergelegd voor de haveningang van Blankenberge. Ook Nieuwpoort kampt met het probleem dat de diepgang bij het in -of uitvaren van de haven aanzienlijk is afgenomen. Bij laagwater lopen boten die de haven van Blankenberge binnen willen varen of verlaten gevaar te stranden op deze zandbank. Opgepast dus!

De zandbank ligt ter hoogte van het westelijk staketsel voor de haveningang. Kustwacht Oostende heeft een Maritime Safety Informatie bericht uitgedaan (MSI 182/19 EEZ) voor Blankenberge. Een soortgelijk bericht is ook gemaakt voor Nieuwpoort. De reddingsdienst VBZR wil u deze informatie graag met u delen om erger te voorkomen. Bij laagwater kunt u dus beter niet in- of uitvaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s