Oostende 1 met tros in schroef

De redders liggen rustig te slapen, maar een nacht zonder interventie gaat niet lukken. Rond 03.00 afgelopen nacht gaan de zoemers over en worden ze opgeroepen voor de sleepboot Oostende 1 van de baggermaatschappij. De werknemers hebben een tros in de schroef gekregen en hulp nodig van de VBZR mannen. De redders rukken uit en varen naar de Oostende 1 die vlak voor de Blankenbergse kust ligt. Ter plaatse slagen de redders er in de tros met een dreg op te vissen en los te snijden. De Oostende 1 wordt opgesleept en afgemeerd bij de VNZ en een duiker van de VBZR maakt zich klaar om daar te water te gaan en de rest van de tros uit de schroef te snijden. De nachtelijke duik is succesvol want de duiker slaagt erin de restanten van de tros los te snijden. Om 05.45 uur is de schroef vrij en kan de bemanning van de Oostende 1 verder met het uitbaggeren van de haveningang. De redders duiken nu nog maar even het bed in, want het wordt een te mooie dag om lang uit te blijven slapen. Einde actie 06.00 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s