Visboot met net aan de grond en in schroef

Donderdagmorgen om 08.29 uur roept de schipper van de visboot Noordzee de hulp in van de VBZR. De schipper zit niet alleen met zijn net vast aan de zeebodem voor Vossenslag, maar het net is vermoedelijk ook nog in de schroef gekomen. De redders gaan ter plaatse en slagen er in het net los te krijgen van de zeebodem. De boot wordt op sleep genomen en terwijl de sleep naar Blankenberge is aangevangen geeft de schipper door dat er water in zijn boot komt en begint te zinken. Wat de oorzaak is weet de schipper ook niet, maar er moet door de redders onverwacht snel worden ingegrepen. Gelukkig is aan boord van de reddingsboot een pomp en die wordt snel aan boord gebracht en in werking gesteld. In de haven van Blankenberge wordt de visboot op de kuisbank gezet. Dit geeft de eigenaar van de Noordzee de mogelijkheid e.e.a nader te onderzoeken. Gevaar voor zinken is geweken. Om 11.00 uur is het einde interventie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s