Budget

Financiën

De belangrijkste bron van inkomsten op de begroting van de VBZR is het lidmaatschap van de leden. De tweede belangrijke bron van inkomsten zijn de bergingen, sleep en duikwerk. Soms ontvangen de redders een kleine gift na een redding als bewijs van grote dank voor hun niet aflatende inzet. Gelukkig kent de VBZR ook belangrijke sponsors.

De belangrijkste kostenpost op de begroting is het brandstofverbruik van de reddingsboten. Een reddingsactie buiten de 5 mijlszone kost de VBZR aan brandstof al heel snel  minimaal 1000 euro. Al het onderhoud aan de motoren en materiaal wordt door de redders zelf gedaan, maar defecte materialen zullen toch vervangen moeten worden en aangekocht.

Hoe komt VBZR aan geld?

Vanaf de oprichting in 1983 is de VBZR afhankelijk van de jaarlijkse bijdrage van hun trouwe leden, maar ook van giften en vergoeding voor bergings-, lichtings-, sleep- en duikwerk. Met deze inkomsten kan de vrijwilligersorganisatie het hoofd boven water houden en de dagelijkse kosten betalen. Financiële problemen ontstaan als er grote reparaties zijn aan de reddingsboten of dat een reddingsboot groot of klein dringend aan vervanging toe is. Op zo’n moment schieten de financiële middelen absoluut tekort. Wist u dat een reddingsboot 200 liter diesel per uur nodig heeft om snel ter plaatse te zijn?

Voor elke redder is er een overlevingspak. Overlevingspakken gaan enkele jaren mee en hebben veel te lijden van het zeewater en lopen soms tijdens een actie schade op. Eén overlevingspak geschikt voor reddingswerk kost al gauw 1000 euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s